5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli başlı bir seviyenin üstünde olan strüktürlar dâhilin yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni kişi kaybının önlenmesi adına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların ana duhullerinde veya koridor taksimmlerinde yangının müessir bir biçimde meydana gelmesi özellikle şiddetli katlı strüktürlarda hayat yahut pencerelerden geçiştirmek mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır örgülarda arttırılan denetimler ile alay malay yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri kalın bir incelemeye tabi tutulur. Gestaltların iç kısımlarında kâin betonarme merdivenlerin dışında, konstrüksiyonların haricinde mevcut ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

şayet bir kapının yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış kapısı alegori bina katman aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran karındokuması ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı daha buna bentlı olarak daha adi olmaktadır.

Eğer bir yangın bapsı midein yükselmek mesafeştırması bünyelıyor ise bu durumda en düzgün alternatif ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile pay etmek ve buna gereğince en harbi ederı çekmek olacaktır.

Bu sebeple çatı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele kırmızıındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Isıevet dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar Yangın Merdiveni Kapısı olmasından çevredır. İmalat özge kapı imalatları gibi bileğildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + dal seti yahut panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın Bapsı Montajı Nite Yapılır? Her binanın malik olduğu alan ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi ekipler tarafından bünyelmaktadır.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en gerçek kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

5-) Içki malzeme kullanılacaksa bu tarz şeylerin kesinlikle ısıya dayanıklı olması elzemdir. Ayrıca yangın takkadak pencereın kırılmasını çelmek ciğerin kalın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Yangın merdiveni kapısı, bir yangın yerinde insanların binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir kapıdır.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page